+38 (04744) 4-69-84
Меню
Остання редакція: 16 вересня 2021

Вебінар «Академічний плагіат: вплив академічної доброчесності на якість освіти в Уманському НУС»

У сучасному науковому середовищі досить актуальним є питання академічного плагіату, адже інноваційні технології дозволяють копіювати і привласнювати результати чужих досліджень, тому проблема загострюється, особливо зважаючи на прогалини у нормативно-правовій базі, де відсутні чіткі вимоги і процедури оцінювання наукових публікацій на наявність плагіату й інших порушень академічної доброчесності. До вивчення, аналізу й обговорення зазначених питань долучились науковці університету.

В рамках заходів сприяння розвитку викладацької майстерності науково-педагогічних працівників Уманського НУС 16 вересня 2021 року було проведено вебінар «Академічний плагіат: вплив академічної доброчесності на якість освіти в Уманському НУС».

Спікером вебінару виступила завідувач відділу моніторингу якості освіти, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту Ніна Пітель. Серед учасників – гаранти освітніх програм, науково-педагогічні працівники усіх кафедр, здобувачі освіти.

Під час онлайн-зустрічі було обговорено низку питань, що стосуються академічного плагіату і його різновидів та впливу недоброчесності на якість вищої освіти; розглянуто найбільш поширені види порушень академічної доброчесності; охарактеризовано нормативно-правове забезпечення та, зокрема, Кодекс академічної доброчесності університету, який є невід’ємною складовою системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в Уманському НУС. Особливу увагу було приділено заходам щодо попередження порушень академічної доброчесності, профілактики плагіату та стимулювання студентів університету до самостійного виконання кваліфікаційних (дипломних) робіт (проектів), а науково-педагогічних працівників – до академічної доброчесності у науковій і освітній діяльності.