+38 (04744) 4-69-84
Меню
Остання редакція: 24 квітня 2023

«Забезпечення якості онлайн-освіти»: вебінар від американської організації «Quality Matters»

24 квітня 2023 року співробітники відділу моніторингу якості освіти університету долучились до вебінару «Забезпечення якості онлайн-освіти», організованого фахівцями глобальної організації із забезпечення якості Quality Matters (QM) спільно з Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО).

Під час зустрічі обговорювались проблеми студентоцентрованого підходу, підвищення мотивації здобувачів освіти до навчання та викладачів – до якісного формування освітнього контенту і відповідальної роботи, забезпечення результативності та дієвості методів оцінювання рівня знань і компетентностей в умовах онлайн-навчання.

Учасники вебінару мали можливість ознайомитись із кращими закордонними практиками онлайн-освіти від QM. Адже сьогодні глобальна американська організація із забезпечення якості Quality Matters є лідером у сфері забезпечення якості викладання і навчання в онлайн та інноваційних цифрових середовищах. QM – це понад 1000 проведених досліджень онлайн-навчання, стотисячна спільнота найуспішніших у цій сфері закладів освіти із США та інших країн, найкращі експерти та досвід.

У ході вебінару спікери аналізували основні компоненти та кращі практики онлайн-навчання, зокрема щодо проєктування та покращення студентоцентрованого цифрового навчального середовища; залучення студентів до дистанційного навчання, їх зацікавлення процесом; забезпечення успішного вивчення освітніх компонентів; особливостей онлайн-оцінювання.

Дякуємо Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти та фахівцям організації Quality Matters за цікавий досвід і передові практики розвитку і забезпечення якості онлайн-освіти.

 

 Детальніше про діяльність глобальної організації із забезпечення якості Quality Matters можна ознайомитись на сайті: https://www.qualitymatters.org/why-quality-matters